Računalniški tečaji

 

Računalniških tečajev ne izvajamo. Spletna stran je v obnovi.

 

PRVI KLIK

Tečaj je namenjen, računalniškem opismenjevanju starejših. vključuje področja: Osnove računalništva, Internet, elektronska pošta, reševanje in odpravljanje težav z računalnikom.

TEČAJ OBSEGA 10 UR, V SKUPINI JE DO 10 TEČAJNIKOV.

 

DRUGI KLIK

Nadaljevalni tečaj je namenjen vsem, ki bi radi spoznali dodatne možnosti, ki jih računalnik omogoča. Povdarek je na pisanju in oblikovanju besedil. 
Zaželjeno je osnovno znanje ali opravljen začetni tečaj. 

Spoznali boste: Oblikovanje in tiskanje besedil, shranjevanje slik in dokumentov na CD (zgoščenke), naprednejpa uporaba interneta, brezplačne vaje po opravljenem tečaju (4 ure). Tečaj je namenjen upokojencem, brezposelnim in vsem, ki bi radi uporabljali računalnik. 

TEČAJ OBSEGA 10 UR, V SKUPINI JE DO 10 TEČAJNIKOV.

 

UREJANJE DIGITALNIH SLIK

Tečaj obdelave in prenosa fotografij, je namenjen vsem, ki bi radi razširili svoje znanje še na foto področje.  

Spoznali boste: Priklop fotoaparata na računalnik, označitev slik, ustvarjanje map, obdelava slik z programom Slikar (Paint), pošiljanje slik po e-pošti. Po tečaju boste znali prenesti slike iz fotoaparata, jih obdelati in poslati po elektronski pošti. 

TEČAJ OBSEGA 10 UR, V SKUPINI JE DO 10 TEČAJNIKOV

 

TEČAJ UPORABE TABLIČNEGA RAČUNALNIKA

Na tečaju bomo spoznali razlike med Windows sistemom in androidom. Pogledali si bomo nastavitve omrežja, kaj so posodobitve, kako se pravilno zapre program, bližnjice do programov ter nastavitve pogledov,.

Naučili se bomo uporabljati Gmail in Youtube, iskali bomo informacije po internetu, Slikali bomo z vgrajenim fotoaparatom, iskali bomo nove programe, igre, pripomočke, Pogovarjali se bomo po Skype (brezplačni telefonski pogovori). Po končanem tečaju boste znali samostojno delati s tablico. Za udeležbo na tečaju potrebujete svoj tablični računalnik.

TEČAJ OBSEGA 4URE, V SKUPINI JE DO 10 TEČAJNIKOV

 

SKYPE IN FACEBOOK TEČAJ

Tečaj vas bo pripeljal do vaših prijateljev in vnukov. S pomočjo Facebooka boste vedno na tekočem z dogodki, prireditvami in zanimivostmi. 

Spoznali boste veliko novih ljudi. Skype vam bo omogočil brezplačne klice ali videoklice z vašimi prijatelji ali sorodniki v drugih državah. Ustvariti račun, pregled kaj Facebook ponuja (možnosti), iskanje prijateljev, vpisovanje dogodkov, on-line pogovori (chat), pregled cenika za klicanje. Po tečaju boste imeli narejen račun in znanje, ki ga boste potrebovali za vsakdanje delo na domačem računalniku.

TEČAJ OBSEGA 4URE, V SKUPINI JE DO 10 TEČAJNIKOV

 

DELAVNICA GRAFIČNEGA OBLIKOVANJA

Izvajamo delavnico namiznega založništva. Naučimo vas osnovnega oblikovanja, spoznate orodja oz. Adobe Indesign, Photoshop in Ilustrator. Skupina je majhna, delamo na konkretnih primerih, po delavnici ste pripravljeni, da sami oblikujete letak ali zloženko. Delavnica poteka na vaši opremi in v vaših prostorih.
DELAVNICA OBSEGA 30 UR, V SKUPINI JE DO 10 TEČAJNIKOV.

 

RAČUNALNIŠKE INŠTRUKCIJE

    Če nimate časa, imate luknje v znanju ali, želite najti kakšno informacijo, vam na vaši lokaciji nudimo inštrukcije.
    Za podrobnosti pokličite.